Bortadoption

Bortadoption

Min og din stemme

"Der er altid tre sider i adoptionstrekanten. Jeg er den stemme, der stort set aldrig bliver hørt, så i bogen Mit barn - hvor er du? kommer jeg med mit bud på, hvordan vi kan gøre det bedre for alle parter. Jeg forsøger at komme hele vejen rundt om adoptionsproblematikken og lægger op til en debat, som du kan deltage i her på bloggen."

Aniella Bonnichsem

Min bog

BortadoptionPosted by Aniella Bonnichsen 14 Jan, 2011 14:56:30

Hej

Jeg hedder Aniella Bonnichsen og er forfatter til bogen Mit barn – hvor er du?

Den væsentligste grund til, at jeg har skrevet en bog, er, at jeg vil synliggøre biologiske mødre og hjælpe andre biologiske mødre til også at få deres værdighed tilbage.

I 1997 så jeg min søn for første gang i 26 år. Ikke siden en enkelt gang tre måneder efter fødslen havde jeg kunne omfavne det barn, jeg selv havde bragt til verden. Jeg var kun 15 år, da jeg fødte, og det var min unge alder, der gjorde, at min søn blev bortadopteret.

Da jeg som ganske ung underskrev adoptionspapirerne, frasagde jeg mig samtidig alle rettigheder til at få noget som helst at vide om min søns videre liv. Som de fleste andre biologiske mødre levede jeg i årene efter knuget af skyld og skam, men efter en fødsel mange år senere, som var meget tæt på at koste mig livet, indså jeg, at der ingen tid var at spilde. Jeg kunne ikke affinde mig med at gå og håbe og vente på, at min søn måske en dag ville banke på min dør. Jeg valgte selv at opsøge ham, fordi jeg ikke ville stille mig tilfreds med, at jeg ingen rettigheder havde. Det var ikke let, men efter mange års søgen fandt jeg ham.

Der er altid tre sider i adoptionstrekanten. Jeg er den stemme, der stort set aldrig bliver hørt, så i min bog kommer jeg med mit bud på, hvordan vi kan gøre det bedre for alle parter. Jeg forsøger at komme hele vejen rundt om adoptionsproblematikken og lægger op til debat, og du er meget velkommen til at deltage her på min blog.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Maria 30 Oct, 2011 07:44:14

Hvor fedt! Har læst dine hjemmeside, og har stor respekt for det du gør!
Jeg er selv en utypisk variant af en bortadopterende mor, da jeg vælger min yngste dreng på 9 måneder skal bo ved anden familie. Jeg er blevet enlig og tre børn var for meget for mig (min ældste er 3 år, så de er jo super tæt), og han kom også til på prævention, så det var meget ambivalent han overhovedet kom til verden. Men jeg elsker ham og har haft de gode hyggelige ammende måneder med ham, men da jeg så skulle i gang igen, slog virkelighedens umulige ansigt mig. Jeg har været så velsignet at en familie i mit netværk gerne vil have ham. Så vi arbejder på at han skal bo der fast og jeg tager så en langsom rolig afsked med ham i øjeblikket hvor vi ses et par gange i ugen. Det værste er den marginalisering jeg føler. Frastødelsen -- tænk at jeg kan give mit barn væk! Men folk ved ikke hvor meget jeg har kæmpet og prøvet med alle mulige andre tiltag. DEt lykkedes ikke. Nu kan jeg i det mindste have en i hver hånd og føle mig tilstrækkelig selvom de stadig er meget vanskelige at stå selv med, når man er væk mange timer og ikke har nogen støtte i egen familie eller vennekreds.
Anyway... fedt det du gør -- jeg fik lige lyst til at dele!:-)