Bortadoption

Bortadoption

Min og din stemme

"Der er altid tre sider i adoptionstrekanten. Jeg er den stemme, der stort set aldrig bliver hørt, så i bogen Mit barn - hvor er du? kommer jeg med mit bud på, hvordan vi kan gøre det bedre for alle parter. Jeg forsøger at komme hele vejen rundt om adoptionsproblematikken og lægger op til en debat, som du kan deltage i her på bloggen."

Aniella Bonnichsem

Forberedelse til dialogmøde

BortadoptionPosted by Aniella Bonnichsen 27 Oct, 2013 20:09:34

Allerede d. 12 september blev Adoptionstrekanten sammen med en lang række andre grupper inviteret til dialogmøde i Socialministeriet – wow, tænkte jeg, det er vores chance for at få indflydelse. Vi fik en del materiale tilsendt samt syv forskellige spørgsmål, vi skulle svare på. Alle spørgsmålene var formuleret ud fra adoptanternes perspektiv, men vi fik alligevel indflettet vores vinkler i svarene og yderligere tilføjet to punkter. Svarene skulle indsendes inden udgangen af september og mødet afholdes d.22 oktober. Flere gange inden mødets afholdelse efterspurgte vi en plan over, hvor mødet skulle afholdes, hvordan mødet skulle afholdes en dagsorden osv. men vi fik kun nogle ret udsvævende svar. Jeg ville gerne være godt forberedt og skrev derfor det bidrag ned, som jeg gerne ville komme med på mødet. så sent som fredagen før mødet ringede jeg op til koordinatoren, som var meget kort for hovedet sagde, at hun havde ferie og lagde røret på, jeg ringede op til en af de andre fra Socialministeriet. Han kunne dog heller ikke svare på mine spørgsmål. Jeg sagde, at jeg gerne ville have et punkt med på dagsorden, og han lovede at give min besked videre, Endelig eftermiddagen før mødets afholdelse blev jeg ringet op af koordinatoren for mødet, fik de nærmere detaljer, og fik at vide, at der IKKE var nogen dagsorden, men at man ville gå ud fra de syv stillede spørgsmål og debattere dem. Jeg tog dog det indlæg med, som jeg ønskede at komme med i håb om alligevel at få lejlighed til at levere mit bidrag. Nogle af mine pointer fik jeg da heldigvis fremført – dog ikke samlet, og der var også andre, som kom med gode pointer. Det gode ved mødet var, at vi var mange forskellige grupper som var repræsenteret – ikke kun det etablerede adoptionssystem – men rammerne omkring mødet var sat og udstukket af den etablerede adoptionsverden – MÅSKE SKULLE MAN HAVE SPRÆNGT RAMMERNE – men her følger det samlede bidrag jeg gerne ville have kommet med:  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.